Duivenvoorde Concerten

De Stichting Kunstkring Duivenvoorde organiseert al vanaf 1978 klassieke concerten in Voorschoten, tot 2020 alleen in kasteel Duivenvoorde en daarna ook in de Dorpskerk in Voorschoten. We hadden in de zomermaanden een vaste serie van zes concerten met kamermuziek. Vanwege het grote succes van de serie hebben we het aantal concerten uitgebreid naar acht. De periode waarin de concerten nu plaatvinden loopt grofweg van maart tot november.

Tijdens Corona hebben we de concerten moeten verplaatsten naar de Dorpskerk in Voorschoten. In de Marotzaal van kasteel Duivenvoorde konden de bezoekers niet voldoende afstand in acht nemen. De Dorpskerk blijkt een hele fijne en comfortabele concertlocatie te zijn, met een uitstekende akoestiek. In de zomermaanden organiseren we in het kasteel geen concerten meer omdat door de oplopende temperaturen de Marotzaal daarvoor niet geschikt is.

Op de Duivenvoorde Concerten spelen topmusici van Nederland. We willen daarnaast ook aankomend talent een podium geven. Zeker voor jonge musici zijn optredens essentieel voor hun ontwikkeling. We organiseren concerten met een brede en gevarieerde samenstelling binnen de kamermuziek: strijktrio, pianotrio, strijkkwartet, blazers, pianorecital, maar ook bijvoorbeeld harp en gitaar. We programmeren een breed repertoire vanaf de barok tot aan hedendaagse componisten, altijd toegankelijk, maar ook spannend en verrassend. Voor het openings- en het slotconcert nodigen we bredere ensembles uit en proberen we het spectrum van het repertoire van kamermuziek nog wat te verbreden, bijvoorbeeld door het programmeren van vocale werken waar bij ons publiek ook belangstelling voor bestaat.

De Duivenvoorde Concerten hebben een trouwe aanhang. De concerten in het kasteel zijn vrijwel altijd uitverkocht en sinds wij ook concerten houden in de Dorpskerk trekken wij meer (nieuwe) bezoekers.

We doen dit zonder subsidie of sponsoring. De bezoekers betalen een redelijke toegangsprijs, met de mogelijkheid om een voordeliger Passe-partout of zelfs een Grand Passe-partout aan te schaffen. De musici ontvangen een faire vergoeding voor hun optreden. Zij komen graag bij ons spelen, voelen zich welkom, vinden het publiek hartelijk en waarderen de informele sfeer.

Dit doen we al 45 jaar. Met veel plezier.

Bestuur van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde
Ton de Bruin, voorzitter
Renée Statema-van Ganswijk, secretaris
Anco Hundepool, penningmeester
Jenny de Bruin-Dekker
Ruud van Hof

Contactgegevens
Adres: Wulplaan 17; 2261 DG Leidschendam
E-mail: info@duivenvoordeconcerten.nl
tel: 070-3276344

Privacyverklaring
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. In dat kader is een privacyverklaring verplicht.
Via deze link treft u de privacyverklaring van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde aan.