Daria van den Bercken & Ludwig

We sluiten af met een bijzondere samenwerking tussen Daria van den Bercken, winnaar Dutch Classical Talent Award en de Amsterdamse Kunstprijs, en Ludwig, een avontuurlijk gezelschap van topmusici. Op het programma staat het vijfde Brandenburgse concert waar Bach het klavecimbel uit zijn vertrouwde begeleidende rol haalde, het instrument voor het eerst in de historie een lange virtuoze cadens gaf en daarmee de weg vrijmaakte voor het solo piano-concert zoals wij dat nu kennen!

Anna Fedorova & Dana Zemtsov

Anna Fedorova en Dana Zemtsov traden in 2018 al een keer samen bij ons op. Sindsdien hebben beiden internationale erkenning gekregen met optredens op de grote concertpodia in de wereld. De Oekraïense Anna Fedorova wordt geroemd om haar virtuositeit en expressieve uitvoeringen, Dana Zemtsov om haar veelzijdigheid en grote talent als altvioliste. Voor de pauze gaat het concert over de complexe en nooit helemaal opgehelderde verhouding tussen Clara Schumann, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Prisma Trio – Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Het water van de Donau is niet blauw, maar nergens ter wereld is er rijkere muziek geschreven dan langs de oevers van deze rivier. We vertrekken met de mijmerende Trio­satz van Franz Schubert en via een bewerkt klarinetkwartet van Wolfgang Amadeus Mozart komen we, anderhalve eeuw verderop, in een stroomversnelling in de geheel eigen klankwereld van Hans Gál. Daarna komen de jeugdige Variaties over een Beiers volkslied van Richard Strauss en eindigt de reis bij de geïnspireerde heksen­ketel van Johann Nepomuk Hummel.

Dianto Reed Quintet

Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse rietblazers die met de combinatie van klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo een grote verscheiden­heid aan timbres laten horen en een uniek eigen geluid vol energie en verrassingen, met een sterke interactie met het publiek. Winnaar van de Eerste Prijs bij het Grachten­festival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021 en de publieksprijs van Dutch Classical Talent 22/23.

Pianotrio Van Engelenhoven, Besemer & Peigné

Ramon van Engelenhoven behoort tot de nieuwe generatie uiterst getalenteerde concert­pianisten die de komende jaren de internationale podia gaan veroveren. Op het Prinsen­grachtconcert 2023 speelde hij samen met de meesterpianist Paul Lewis.
Elise Besemer (viool) en Clément Peigné (cello) zijn beide lid van het Koninklijk Concertgebouworkest en alumni van de Academie van het Concertgebouworkest.

Brockes Passie van Reinhard Keiser

De Duitse dichter Heinrich Brockes schreef in 1712 een meesterlijk libretto over het lijden en sterven van Christus. Reinhard Keiser was de eerste componist die de Brockes Passie op muziek zette. Het was meteen een voltreffer:het werk klinkt door in de Brockes Passies van Händel en Telemann, en zelfs de Johannes-Passie van Bach. Het geheim? […]