Lidy Blijdorp & Floor Le Coultre

Lidy Blijdorp heeft een ‘onthutsende muzikaliteit’ (Amsterdamse Cello Biënnale) en is tweevoudig Edisonwinnaar. De in 2019 overleden wereldvermaarde Anner Bijlsma heeft Lidy uitgekozen om zijn cello te bespelen. Floor Le Coultre, Jong Muziektalent Neder-land in 2011 en veelgevraagd violiste, maakt ook deel uit van onder meer het nieuwe Arethusa kwartet (met Daniel Rowland, Maja Bogdanovic en Dana Zemtsov) en van Ludwig.

Anna Fedorova & Dana Zemtsov

Anna Fedorova en Dana Zemtsov traden in 2018 al een keer samen bij ons op. Sindsdien hebben beiden internationale erkenning gekregen met optredens op de grote concertpodia in de wereld. De Oekraïense Anna Fedorova wordt geroemd om haar virtuositeit en expressieve uitvoeringen, Dana Zemtsov om haar veelzijdigheid en grote talent als altvioliste. Voor de pauze gaat het concert over de complexe en nooit helemaal opgehelderde verhouding tussen Clara Schumann, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Prisma Trio – Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Het water van de Donau is niet blauw, maar nergens ter wereld is er rijkere muziek geschreven dan langs de oevers van deze rivier. We vertrekken met de mijmerende Trio­satz van Franz Schubert en via een bewerkt klarinetkwartet van Wolfgang Amadeus Mozart komen we, anderhalve eeuw verderop, in een stroomversnelling in de geheel eigen klankwereld van Hans Gál. Daarna komen de jeugdige Variaties over een Beiers volkslied van Richard Strauss en eindigt de reis bij de geïnspireerde heksen­ketel van Johann Nepomuk Hummel.

Dianto Reed Quintet

Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse rietblazers die met de combinatie van klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo een grote verscheiden­heid aan timbres laten horen en een uniek eigen geluid vol energie en verrassingen, met een sterke interactie met het publiek. Winnaar van de Eerste Prijs bij het Grachten­festival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021 en de publieksprijs van Dutch Classical Talent 22/23.

Academie van het Concertgebouw­orkest

De Academie van het Concertgebouworkest is al twintig jaar het opleidingsinstituut van het Koninklijk Concertgebouworkest. Europese toptalenten krijgen de kans om hun muzikale opleiding te bekronen met een persoonlijk ontwikkelingstraject onder de vleugels van het orkest. Met de Academie slaat het Concertgebouworkest een brug tussen het conser­vatorium en de beroepspraktijk. De veelzijdige opleiding levert topmusici af, klaar voor een carrière in een van de internationaal gerenommeerde symfonieorkesten.

Pianotrio Van Engelenhoven, Besemer & Peigné

Ramon van Engelenhoven behoort tot de nieuwe generatie uiterst getalenteerde concert­pianisten die de komende jaren de internationale podia gaan veroveren. Op het Prinsen­grachtconcert 2023 speelde hij samen met de meesterpianist Paul Lewis.
Elise Besemer (viool) en Clément Peigné (cello) zijn beide lid van het Koninklijk Concertgebouworkest en alumni van de Academie van het Concertgebouworkest.